DUTCH INFORMATION WORKER USER GROUP   Leave a comment

 

Uitnodiging SDN DIWUG avond event, dinsdag 29 september

De zomer is weer voorbij! Tijd voor een nieuwe DIWUG avond! Dit keer een gevarieerd programma met twee interessante sprekers: 2 Nederlandse MVP’s!
Deze avond wordt gehost door Qurius. Qurius AS is met de auto goed bereikbaar. Het kantoor ligt vlakbij alle belangrijke uitvalswegen en ze beschikken over eigen parkeergelegenheid. Deze parkeergelegenheid is echter wel beperkt. Om die reden, en met het oog op de verwachte drukte, raden wij je aan om op 29 september a.s. met het openbaar vervoer naar Rijswijk af te reizen. Het station ligt op een steenworp afstand van het kantoor van Qurius. Klik hier voor complete adresgegevens

Inschrijven voor deze avond kan via www.diwug.nl

DUTCH INFORMATION WORKER USER GROUP

Welcome to the Dutch Information Worker User Group (DIWUG) website. DIWUG is a platform for people that are interested in Information Worker solutions. Several times a year, DIWUG organizes an event where members can meet, share knowledge and see interesting presentations in an informal setting. If you would like to join us or receive more information about our activities, please subscribe for the next event, or contact us by email .

SESSIE: DINSDAG 29 SEPTEMBER

DIWUG heeft op 29 september weer een interessante avond voor je in petto! Dit keer een gevarieerd programma met twee interessante sprekers: 2 Nederlandse MVP’s!
Deze avond wordt gehost door Qurius. Qurius AS is met de auto goed bereikbaar. Het kantoor ligt vlakbij alle belangrijke uitvalswegen en ze beschikken over eigen parkeergelegenheid. Deze parkeergelegenheid is echter wel beperkt. Om die reden, en met het oog op de verwachte drukte, raden wij je aan om op 29 september a.s. met het openbaar vervoer naar Rijswijk af te reizen. Het station ligt op een steenworp afstand van ons kantoor. Klik hier voor complete adresgegevens

AGENDA

18:00-18:45
Ontvangst met een hapje eten

18:45-19:00
Introductie door DIWUG

19:00–19:45

Kleine moeite, groot resultaat: Het aanpassen van bestaande en toevoegen van nieuwe blokken aan de SharePoint blokkendoos.
In veel organisaties wordt SharePoint gebruikt als platform voor een intranet of een samenwerkingsomgeving. Bij het inrichten van zo’n omgeving ben je vooral bezig met het realiseren van aanpassingen aan en uitbreidingen op het platform, in plaats van met het bouwen van grote maatwerk oplossingen. Je kunt op het SharePoint platform vaak met weinig inspanning veel effect sorteren. In deze sessie zal Ton van een aantal van deze aanpassingen laten zien hoe ze te realiseren zijn en hij zal uitleggen waarom hij voor een bepaalde aanpak gekozen heeft. De voorbeelden zullen onder andere bestaan uit:

  • Eenvoudiger gebruikers beheer
  • Navigatie in wiki’s
  • Gebruik van meerdere RSS feeds in een nieuws site
  • Aanpassingen aan standaard gedrag SharePoint search scopes
  • Wijzigen van SharePoint documenten met Office 2003
  • Extra navigatie in MySites

Na deze sessie heeft u een goede indruk van hoe de SharePoint blokkendoos aangepast en uitgebreid kan worden.
Spreker: Ton Stegeman (MVP SharePoint)

19:45–20:00

Pauze

20:00–20:45

Best practices Excel Services
Excel is een van de meest gebruikte gereedschappen in het bedrijfsleven. Naast het maken van berekeningen wordt Excel vaak toegepast als project management tool, het bijhouden van lijstjes en het maken van formulieren. Het nadeel is uiteraard dat de Excel werkbladen op de computer van één medewerker staat, met als gevolg dat anderen er geen gebruik van kunnen maken. Natuurlijk is dit voor een deel op te lossen door de werkbladen in een SharePoint document library te plaatsen. Echter, er is betere manier om de kracht van Excel te combineren met het gemak van SharePoint: Excel Services. Excel Services is een onderdeel van MOSS 2007 waardoor je in staat bent om Excel op de server te laten draaien en alleen de resultaten van een werkblad te presenteren aan de gebruikers van de data. Dit opent een heel scala aan mogelijkheden! In deze sessie laat Dennis Vroegop (Software Architect, voorzitter dotNed en Microsof Most Valuable Professional) zien wat Excel Services is, hoe je het toepast en welke valkuilen je tegen kunt komen.
Spreker: Dennis Vroegop (MVP .NET)

21:00–21:30
Netwerken met drankje

Advertisements

Posted September 20, 2009 by Robert Smit [MVP] in MOSS, Windows 2008 R2

Tagged with ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Twitter

  • Advertisements
    %d bloggers like this: